Matematik

Hvordan finder man en sidelængde af et kvadrat når man kun kender diagonalen?

18. februar 2020 af njyr (Slettet)

Jeg har fået en matematikopgave for, hvor jeg skal finde sidelængden af et kvadrat hvor diagonalen er 26 cm.

Hvordan udregnes dette og kan du/i evt lave et eksempel hvor diagonal er noget andet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2020 af PeterValberg

Brug Pythagoras' læresætning... hvis kvadratets sidelængde kaldes for s, har du:

s^2+s^2=26^2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2020 af mathon

       \small s=\frac{d}{\sqrt{2}}=\frac{\sqrt{2}}{2}\cdot d


Skriv et svar til: Hvordan finder man en sidelængde af et kvadrat når man kun kender diagonalen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.