Matematik

Opgave, forskrift

19. februar 2020 af Camilladamgaard1 - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2020 af ringstedLC

Funktionens er antallet af medarbejdere. f(x) kan bestemmes ved udtrække to talpar af oplysningerne og har en "procentvis-procentvis" stigning. Det er altså en potensfunktion:

\begin{align*} f(x)&=b\cdot x^{a} \\ f(1) &= 20000\approx 100\% \\ f(1+300\%) &= 20000+\tfrac{20000\,\cdot \,500}{100}\approx600\% \\ (x_1,y_1)&=(1,20000) \\ (x_2,y_2)&=(?,?) \end{align*}

I FS findes en formel for beregning for potensa og potensb.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2020 af AMelev

FS side 17 (95) & (98)
b = f(1), rx og ry er vækstraterne for hhv. x og y = f(x).


Skriv et svar til: Opgave, forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.