Matematik

integralregning

22. februar 2020 af Mie23234 - Niveau: A-niveau

Nogle søde sjæle der vil hjælpe med denne opgave? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2020 af PeterValberg

Jeg starter lige med at indsætte dit vedhæftede billede,
det gør det nemmelig noget nemmere at hjælpe dig...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. februar 2020 af 101214 (Slettet)

a)

Vedhæftet fil:intesp.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #3
22. februar 2020 af 101214 (Slettet)

tog en lille omvej da jeg lave b, men pointen står fast

Vedhæftet fil:intesp2.PNG

Svar #4
22. februar 2020 af Mie23234

#3

tog en lille omvej da jeg lave b, men pointen står fast

Det var godt nok hurtigt du lavede den, hvilken omvej er det du snakker om? :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. februar 2020 af PeterValberg

a) Du kender to punkter (rødder) (0 ; 0) og (3,7 ; 0) samt toppunktet
da det x-værdien herfor er midt mellem rødderne og y-værdien er
i teksten opgivet til 5,5 (meter)...

Udfra det burde du kunne bestemme parablens forskrift
vha. toppunktet og det ene kendte punkt....

f(x)=a\cdot (x-p)+q

toppunktets koordinater indsættes som hhv. p og q
det ene kendte punkts koordinater indsættes som hhv x og f(x)
Bestem nu værdien for a

Indsæt herefter kun toppunktets koordinater og den fundne værdi for a
(i ovenstående model) og reducér udtrykket, - voila...et stk. forskrift :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. februar 2020 af ringstedLC

#5 Ups!

\begin{align*} f(x) &= a\cdot (x-p)^{{\color{Red} 2}}+q \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. februar 2020 af PeterValberg

#6 UPS...??
den snuppede sætte-nissen åbenbart...sorry #0
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.