Kemi

Fordampningsenthalpi

22. februar 2020 af Rasmus2145 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg står med en opgave, hvor jeg skal beregne ud fra termodynamiske data den molære fordampningsentalpi (ΔHvap,m) for denne omdannelse samt derefter den tilsvarende ændring i indre energi (ΔUm). (De molære varmekapaciteter ved konstant tryk (Co) kan antages at være temparatur-uafhængelige og rumfanget af fyldende benzen kan negligeres). Omdannelsen af benzym fra væske- til gasform: C6H6(l)->C6H6(g) ved kogepunktet, Tb=80,10 C, og ved et konsant tryk, po=1,0 bar. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2020 af Heptan

Hmm jeg ville nok beregne Gibbs energi G og entropi S, og beregne H med

G = H - TS

Så bruger man dog ikke varmekapaciteter, som opgaven lidt hinter til.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Du slår Ho og Cpo op for C6H6(l) og C6H6(g) ved 1 bar og 25o i en databog. Du beregner så ΔH(25o). Derefter beregner du ΔH(80,10o) vha. formlen

ΔH(T2) = ΔH(T1) + ΔCp(T2 - T1)

ΔU finder du vha. formlen

ΔH = ΔU + ΔngasRT


Svar #3
23. februar 2020 af Rasmus2145 (Slettet)

Er slet ikke med?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2020 af Heptan

Gør som #2. 


Skriv et svar til: Fordampningsenthalpi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.