Matematik

Differentialregning med GeoGebra

24. februar 2020 af RoligRolig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle,

Jeg har følgende opgave som jeg skal besvare. Kan bare ikke helt huske hvordan det skal løses. Skal være med GeoGeobra eller fx Wordmat. 

Emnet er en sodavandstemperatur(F(x)) efter at være kommet ud af køleskabet. 

Der er angivet en forskrift: f(x): 20-15*e^-0,12*x

a: Sodavandens temperatur efter fem minutter

b: hvornår er den 18 grader

c: bestem hastigheden sodavandens temperatur vokser med efter 5 minutter

Som sagt skal opgaves løses med CAS. Bruger mest GeoGebra, men er i tvivl om hvordan jeg præcist skriver opgaven ind. 

Jeg starter med et definere forskriften, men hvis jeg skal løse spg a. Skal jeg så bruge f(x)=5 eller f(5)? Eller noget helt tredje?'

Hvis nogen lige ved hvilke kommandoer man bruger og kan knytte en kommentar til ville det være en stor hjælp. Tak.

God aften. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2020 af peter lind

Du må først angive hvad x og f(x) er. Hvis x = tiden i minuter og f(x) = sodavandets temperatur er det i a f(5) du skal finde og i b skal du løse ligningen f(x) = 18

c) find f'(5)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2020 af ringstedLC

a) Det kommer an på, hvad forskriften angiver. Men hvis f(x) er sodavandens temperatur efter x minutter, skal du bestemme f(5).

b) Her løses ligningen f(x) = 18

c) Bestem '(5)


Svar #3
24. februar 2020 af RoligRolig (Slettet)

Tak for det. Det er netop sådan, at:

f(x) : temperaturen på sodavanden og

x : antallet af minutter

Jeg får de følgende svar til:

a: 11,77 grader

b: temperaturen er 18 grader efter 16,79 minutter

c: 0,99. Altså burde sodavandens temperatur vokse med 0,99 grader pr minut efter der er gået 5 minutter?

Ser dette rigtigt ud for jer?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2020 af ringstedLC

Det ser fornuftigt ud.


Skriv et svar til: Differentialregning med GeoGebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.