Fysik

Udledning af henfaldsloven

26. februar 2020 af Mie23234 - Niveau: B-niveau

Nogle der har eller ved hvordan man udleder henfaldsloven? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2020 af Moderatoren

Ja, garanteret. 

Har du problemer med noget?


Svar #2
26. februar 2020 af Mie23234

Ved bare ikke hvordan man skal udlede henfaldsloven, skal bruge det til min Srp...


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2020 af Moderatoren

Ok, beskriv præcist hvilke problemer, som du har og så kan man måske hjælpe dig.


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. februar 2020 af janhaa


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2020 af mathon

Henfaldet pr tid er proportionalt med antal radioaktive kerner
udtrykt i differentialligningen:

              \small \begin{array}{llllll}&-\frac{\mathrm{d} N}{\mathrm{d} t}=k\cdot N&\mathrm{d}N<0\\\\&\frac{1}{N}\: \mathrm{d}N=-k\, \mathrm{d}t\\\\&\int\frac{1}{N}\: \mathrm{d}N=\int-k\, \mathrm{d}t\\\\&\ln(N)=-k\cdot t+\ln(N_0)\\\\&N(t)=N_0\cdot e^{-k\cdot t} \end{array}                      


Skriv et svar til: Udledning af henfaldsloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.