Matematik

Stamfunktion

27. februar 2020 af rumdargrisurinbob - Niveau: B-niveau

Er der nogen der gider at hjælpe med det her?

En funktion f er givet ved forskriften

f(x)= a*x^2 + 2*x - 4

Funktionen F er stamfunktion til f, og grafen for F går gennem punkterne P(0,4) og Q(1,3).

Bestem en forskrift for F.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2020 af JohnDoe1990

Har du ikke fået oplyst hvad a er?

Du kan starte med at finde en eller anden stamfunktion - eks. ved at løse det ubestemte integral:

\int ax^2+2x-4 \ dx =\int ax^2 \ dx + \int 2x \ dx - \int 4 \ dx


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2020 af ringstedLC

\begin{align*} f(x)&=ax^2+2x+4\\ F(x) &= \;?\\ \left.\begin{matrix}F(0)=4\\ F(1)=3 \end{matrix}\right\} &\Rightarrow a=\;?\;,\;k=\;? \end{align*}


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.