Matematik

Ligningsløsning

28. februar 2020 af karlharbrugforhjælp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg sidder og træner ligninger for at blive bedre til matematik. Jeg er stødt på en ligning som jeg har forsøgt at løse, men jeg tror dog ikke den er korrekt løst. Jeg ville derfor spørge om der er nogle kloge hoveder der kunne forklare hvordan den skal løses

Tak på forhånd


Svar #1
28. februar 2020 af karlharbrugforhjælp (Slettet)

Dette er mit udkast af løsningen

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #2
28. februar 2020 af karlharbrugforhjælp (Slettet)

Hov, jeg kom til at lægge den forkerte fil ind

Vedhæftet fil:Udklip k.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2020 af Mathias7878

Den går galt til sidst. Når der står, at 0 = 9-8k, så kan du starte med at fjerne 9-tallet ved at trække 9 fra på begge sider. Så har du, at -9 = -8k. Du kan så fjerne -8 foran k ved at dividere med -8 på begge sider. Så har du, at

k = \frac{-9}{-8} = \frac{9}{8}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2020 af AMelev

#0 Du kan altid tjekke din løsning ved at indsætte i ligningen og se, om denne er sand.
Du kan også løse ligningen i dit CAS-værktøj som tjek. Så kan du du nøjes med at skrive herind, hvis du og dit CAS-værktøj er ueninge, og du ikke selv kan se hvorfor.


Skriv et svar til: Ligningsløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.