Matematik

Mat.

02. marts 2020 af Zainab12 - Niveau: A-niveau

er der nogen kan hælpe mig med at løse den opgave? 

En linje l i planen er bestemt ved ligningen 

2x+ 3y = 4 

Linjen m er ortogonal på l og går gennem punktet p(10,12) 

a) Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem l og m 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2020 af mathon

Linjen m er ortogonal på l og har derfor normalvektor \small \small \overrightarrow{n}_m=\widehat{\begin{pmatrix} 2\\3 \end{pmatrix}}=\begin{pmatrix} -3\\2 \end{pmatrix}

hvoraf du har:
Linjen \small m  går gennem punktet P(10,12) og har normalvektor \small \overrightarrow{n}_m=\bigl(\begin{smallmatrix} -3\\2 \end{smallmatrix}\bigr)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2020 af mathon

basisviden:

                     \small \begin{array}{llllll}&\textup{Den rette linje gennem } P(x_o,y_o) \textup{ med normalvektor }\overrightarrow{n}=\bigl(\begin{smallmatrix} a\\b \end{smallmatrix}\bigr)\\&\textup{har ligningen:}\\\\&\qquad \qquad\begin{pmatrix} a\\ b \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-x_o\\y-y_o \end{pmatrix}=0 \end{array}


Skriv et svar til: Mat.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.