Matematik

Opgave med funktionen af to variable

02. marts 2020 af Hellefriss2 - Niveau: B-niveau

Funktionen f af to variable oplyses, at punkterne A(4,8, −9) , B(2, −1,8) og C(−1,4,12) alle ligger alle på grafen for f.

a) Gør rede for hvilket af punkterne A, B og C der ligger på niveaukurven med ligningen f(x, y) = 8 .

b) Gør rede for hvilket af punkterne A, B og C der ligger på snitkurven for f med y = 4.

c) Gør rede for hvilket af punkterne A, B og C der ligger på snitkurven for f med y = −1.

d) Angiv funktionsværdien f(−1,4)

Jeg har overhovet ikke forstand på funtioner af to variable, så håber at der er nogle som kan hjælpe.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2020 af peter lind

f((x,y) = z

a) Se hvilken punkter der har z koordinaten 8

b) y koordinaten = 4

c)y=-1

d) f(-1, 4) = ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2020 af AMelev

Er der ikke flere oplysninger?
Væn dig til at uploade et billede af opgaven i stedet for at skrive af, så fejl og mangler undgås.
Funktioner af 2 variable er normalt ikke B-niveau, men det forhindrer selvfølgelig ikke, at det kan være et emne. I så fald må du have fået noget materiale, du kan granske.


Skriv et svar til: Opgave med funktionen af to variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.