Matematik

HJÆLP TIL OPGAVE OM PROCENT (MATEMATIKAFLEVERING)

02. marts 2020 af pleasesaveme - Niveau: C-niveau

Hej alle jeg har siddet og døjet lidt med c), og jeg kan ikke komme videre. Er der en venlig sjæl, som kan hjælpe og forklare? Opgaven er vedhæftet som screenshot. 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2020 af mathon

For en potensfunktion 
gælder:
                                \small 1+r_y=\left ( 1+r_x \right )^a


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2020 af StoreNord

#0
\frac{0.635\cdot (x\cdot 1.25)^{0.79}- 0.635\cdot x^{ 0.79} }{0.635\cdot x^{ 0.79}}\cdot 100


Svar #4
02. marts 2020 af pleasesaveme

StoreNord kan du forklare? Hvor har du 0,79 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2020 af AMelev

#0 Se FS side 17 (98) Det er formlen i #2

#4 Det er en smutter - der skulle have stået 0,822 (a).


Svar #6
02. marts 2020 af pleasesaveme

Hej Mathon kan du forklare hvorfor jeg skal bruge denne formel?

#2

For en potensfunktion 
gælder:
                                \small 1+r_y=\left ( 1+r_x \right )^a


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. marts 2020 af StoreNord

Ja. Det var en smutter. Jeg brugte lige en hurtig pladsholder i brøkens nævner. Og så blev 79 hængende.


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. marts 2020 af AMelev

#6 Brug din formelsamling - og din bog.


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. marts 2020 af mathon

#6
        \small \small \small \begin{array}{lllllll}\textup{Du har:}&y=b\cdot x^a\\\\\textup{og dermed:}&\frac{y_2}{y_1}=\frac{b\cdot {x_2}^a}{b\cdot {x_1}^a}=\left (\frac{x_2}{x_1} \right )^a\\\\\textup{Udtrykkes nu}&y_2 \textup{ og } x_2 \textup{ ved } y_1 \textup{ og } x_1\\\\\textup{har du:}\\&\frac{(1+r_y)\cdot y_1}{y_1}=\left (\frac{(1+r_x)\cdot x_1}{x_1} \right )^a\\\\&1+r_y=(1+r_x)^a&&&&&\left (r=\frac{p}{100} \right )\end{array}


Skriv et svar til: HJÆLP TIL OPGAVE OM PROCENT (MATEMATIKAFLEVERING)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.