Fysik

Spændningsforskel

05. marts 2020 af pointless (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen, der kan forklare hvad spændingsforskel er for en kartoffel som mig?

Gerne med en pære som eksempel, for jeg forstår simpelthen ikke, hvad det betyder, når man sender 5 volt gennem et kredsløb.


Svar #1
05. marts 2020 af pointless (Slettet)

Og også meget gerne, hvad det betyder, at en pære har en bestemt effekt???


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2020 af mathon

...at den forbruger en bestemt el-energi pr. sekund.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2020 af ringstedLC

#0: Man "sender" ikke 5 V gennem et kredsløb. Man forbinder (påtrykker) et kredsløb til en 5 Volt spændingsforsyning. I daglig tale en strømforsyning. Da pæren har en resistans, vil der så gå en strøm (Ohm's lov). Produktet af strøm og spænding er effekt. Det vil sige at effekten P er afhængig af resistansen R og spændingen U:

\begin{align*} U &= I\cdot R\Rightarrow I=\frac{U}{R} \\ P &= U\cdot I\Rightarrow P=\frac{U^2}{R} \end{align*}


Skriv et svar til: Spændningsforskel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.