Matematik

Bank

06. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hvordan kommer jeg frem til hvilke bank jeg ville helst låne 25000kr. I et år. Hvorfor?
Vedhæftet fil: 20200306_220403.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2020 af ringstedLC

Ved at udregne de samlede låneomkostninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2020 af Soeffi

Vedhæftet fil:1941822.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2020 af AMelev

a)  Lånebeløb 25 000 kr. G = 25000
Den terminsrentesats, som bankerne anvender er pro-anno-satsen divideret med antal terminer pr. år

SparBank
Oprettelsesgebyr O = 0.006·G = ....
Rentesats rkvartal = 11%/4 = ....
Renter: R = G·(1 + rkvartal)4 = .....

I alt O + R = .....

KlørBank
Oprettelsesgebyr O = 500
Rentesats rhalvår = 10%/2 = ....
Renter: R = G·(1 + rhalvår)2 = .....

I alt O + R = .....

b) Oprettelsesgebyret er fast i KlørBank, men afhænger af lånets størrelse i SparBank.
Prøv at se, hvilken bank, du ville foretrække, hvis du fx skulle låne 50 000 kr. eller kun 10 000 kr.


Skriv et svar til: Bank

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.