Matematik

Koordinatsæt for parabel

11. marts 2020 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

En parabel er graf for funktionen

f(x)=x-2x-3

- Bestem kooditnatsættet til toppunktet for parablen


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2020 af mathon

Kender du ikke toppunktsformlen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2020 af PeterValberg

Se eventuelt < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2020 af mathon

          T = (x, yT) = (-b/(2a) , c-a·(xT)2)

          T = (- (-2/2·1) , -3 - 1·12) = (1, -4)


Svar #4
11. marts 2020 af Danmark2018

#2

Se eventuelt < LINK >

Jo, men forstår ikke hvad jeg skal putte ind i formlen


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2020 af mathon

a = 1
b = -2
c = -3


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. marts 2020 af mathon

f(x) = 1x+ (-2)x + (-3) = (x-1)2 + (-4) = a(x-xT)2 + yT


Svar #7
11. marts 2020 af Danmark2018

#6

f(x) = x-2x-3 = (x-1)2 - 4

Er det sådan den skal se ud?


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. marts 2020 af mathon

Ja - men hvad er toppunktets koordinater?


Svar #9
11. marts 2020 af Danmark2018

Jeg ved det ikke, forstår ikke formlen


Brugbart svar (1)

Svar #10
11. marts 2020 af mathon

         ax2 + bx + c

         d = b2 - 4ac

i anvendelse:

         1x2 + (-2)x + (-3)

         d = (-2)2 - 4·1·(-3) = 4 + 12 = 16

toppunkt:

         T = (-b/(2a) , -d/(4a))

i anvendelse:

         T = (-(-2)/(2·1) , -16/(4·1)) = (1,-4)


Svar #11
11. marts 2020 af Danmark2018

#10

         ax2 + bx + c

         d = b2 - 4ac

i anvendelse:

         1x2 + (-2)x + (-3)

         d = (-2)2 - 4·1·(-3) = 4 + 12 = 16

toppunkt:

         T = (-b/(2a) , -d/(4a))

i anvendelse:

         T = (-(-2)/(2·1) , -16/(4·1)) = (1,-4)

Forstår ikke din toppunktsdel


Brugbart svar (1)

Svar #12
11. marts 2020 af janhaa

#0

En parabel er graf for funktionen

f(x)=x-2x-3

- Bestem kooditnatsættet til toppunktet for parablen

much easier:

f ' (x)=2x-2=0


x=1


f(1)=1-2-3=-4

T = toppkt:
(1,-4)


Skriv et svar til: Koordinatsæt for parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.