Matematik

Bestemmelse af tal a + b

11. marts 2020 af Mettes3 - Niveau: C-niveau

Nu har jeg set flere har spurgt dette spørgsmål ... 

Graf 4 på figuren til højre er grafen for en lineær sammenhæng  y=ax+b. 

b) Brug figuren til at bestemme tallene a og b. 

Graf 5 på figuren er grafen for en eksponentiel sammenhæng y=b*1.20^(x). 

Da linjen skærer y-aksen i (0.3)
er: y= aæ + 3 
og da linjen skærer x-aksen i (0.3)
er: 0=a * 6 + 3 
a=-((1)/(2))
dvs y = -((1)/(2))æ + 3 

c) Brug grafen til af bestemme tallet b. 
Når x = 0, er a^(0)= 1   pgrafpunktet er 0,2
y=b * 1 = b

skal vide er mine resulater helt korrekte?? eller hvad? skal nemlig til at sende denne her opgave afsted 

meget gerne svar tak på forhånd 

Vedhæftet fil: 20200311_145649.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

helt korrekte 


Brugbart svar (2)

Svar #2
11. marts 2020 af StoreNord

#0
Graf 4)
                 Som du selv siger:    f(x)= -½x+3
Graf 5)
          f(x)=b*ax
           
f(5)=                   b*a5=5
          f(0)=                   b*a0=2       disse to ligninger kan man dividere med hinanden,
og få a5=2,5


Svar #3
11. marts 2020 af Mettes3

 tak for hjælpen .)


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. marts 2020 af StoreNord

Inden du afleverer ....

Vedhæftet fil:graf.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2020 af Eksperimentalfysikeren

Du har regnet og argumenteret korrekt, men din skrivemåde er ikke korrekt, og du mangler det sidste trin i at bestemme b i spørgsmål c. Et koordinatsæt har formen (x,y), altså komme og ikke punktum. Der skal altid parenteser om.

Vi kan godt se, hvad du mener, men ved mere indviklede opgaver kan upræcis anvendelse af skrivemåder give anledning til misforståelser.


Svar #6
12. marts 2020 af Mettes3

Hvordan gør jeg så skrivemåde korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. marts 2020 af StoreNord

Til alle i tråden
Det kunne have været rart, om Experimentalfysikeren i #5 havde præciceret, hvem han talte til.
Hvis han talte til mig, StoreNord om #2, er jeg udmærket klar over, at jeg mangler at finde b. Det ville jeg overlade til #0.

Jeg kan heller ikke forstå, at Larsdk4 i #1 kan skrive "helt korrekt" om det der står i #0.

I er alle sammen velkomne til at kommentere, hvad jeg har skrevet i mine indlæg her i tråden. Men husk nu adressen.


Svar #8
12. marts 2020 af Mettes3

Altså jeg er bare forviret nu om det korrekt eller ej, det som jeg har skrevet for nogen siger korekt og andre siger forkert skrivemåde, som jeg gætter på er det jeg har skrevet men uden at hjælpe mig hvordan det så skal være.. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. marts 2020 af Eksperimentalfysikeren

Jeg burde have angivet, at det var #0, jeg henviste til.

For Graf 5 er det givet, at funktionen er y=b*1.20^(x). Her skal man finde værdien af b. For x=0 får man b*1,20^0 = b, så b kan aflæses på grafen som y-værdien af skæringspunktet mellem Graf 5 og y-aksen.


Skriv et svar til: Bestemmelse af tal a + b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.