Matematik

SIR-modellen

11. marts 2020 af MARIOO123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Hvordan opstiller jeg en SIR-model? Jeg har ledt efter data fra fugleinfluenza og har valgt følgende:

Egypten: 356 smittede – 119 døde. Dvs. at

S = 95,69 millioner (befolkningen i egypten)

I = 356 (smittede)

R = 119 (døde af sygedommen)
Jeg har de ovenstående værdier, men har brug for alfa og beta til at kunne opstille differentialligningerne og dermed opstille modellen. Hvad gør jeg? og hvordan beregner jeg værdierne?

Jeg har derudover også fundet en anden kilde med tid (målt i dage) og antal døde. Kan det bruges? Dog er det ikke om Egypten men om en hønsflok i Thailand, der døde af samme epidemi. 

Det er ligegyldigt hvilken kilde det er, så længe der er tale om epidemien, fugleinflunza, og at jeg har data til sygdommen hvor jeg herefter får opstillet en sir-model til epidemien. 

Håber nogen kan hjælpe!


Skriv et svar til: SIR-modellen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.