Matematik

Funktioner af to variable

12. marts 2020 af Hellefriss2 - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg har brug for hjælp til denne opgave: 

For en funktion f af to variable oplyses, at 

fx'x'(x,y)=6x fy'y' (x,y)= 24y2    fx'y'(x,y)=0 

Det oplyses, at P(2,-1,8) er et stationært punkt for f. 

a. Bestem arten af p. 

Håber I kan give mig forklaring til hvordan man løser denne opgave og tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2020 af peter lind

se din formelsamling side 34 øverst

Dine betegnelser er forkerte. Det skal f'''xx(x,y) og tilsvarende for de andre


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2020 af mathon

r  = fxx''(2,-1.8) = 6·2 = 12                 t =  fyy''(2,-1.8) = 24·(-1.8)= 77.76                s = fxy''(2,-1.8) = 0

                     r · t - s > 0   og   r > 0    dvs    lokalt minimum i (2,-1.8)


Skriv et svar til: Funktioner af to variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.