Matematik

Spids vinkel

14. marts 2020 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved f(x)=x -8*ln(x), x  >  0

- Bestem den spidse vinkel som tangenten danner ved førsteaksen


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2020 af mathon

tangenthældning:
                                  \small f{\, }'(x)=2x-\tfrac{8}{x}

 I hvilket punkt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2020 af peter lind

I hvilket punkt ?

Find den afledede funktionsværdi i punktet og du får hældningskoefficientet af tangenten a. tan(v) = a er vinklen mellem x aksen og tangenten


Svar #3
14. marts 2020 af Danmark2018

#1

tangenthældning:
                                  \small f{\, }'(x)=2x-\tfrac{8}{x}

 I hvilket punkt?

6*x-19.0904


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2020 af ringstedLC

Nu havde det været rigtig smart at blive i den oprindelige tråd: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1942810

da f har uendelig mange tangenter. Så jeg fortsætter i linket.


Skriv et svar til: Spids vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.