Matematik

Rumfang af kegle

16. marts 2020 af Viktorbuus (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg står foran en opgave i matematik som lyder:

En tragt med form som en kegle har en Diameter i grundfladen lig med 8cm, og længden af sidelinjen s er lig med 14 cm

a) Du skal bestemme tragtesn rumfang.

Jeg er klar over jeg skal have fat på højden, men det er der hvor mit problem lyder: Hvordan finder jeg højden? På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2020 af mathon

               \small \small \begin{array}{llll} & h^2+r^2=s^2\\\\\textup{h\o jden}&h=\sqrt{s^2-r^2}\\\\\textup{volumen:}&V=\frac{\pi }{3}\cdot h\cdot r^2=\frac{\pi }{3}\cdot\sqrt{s^2-r^2}\cdot r^2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2020 af ringstedLC

Et lodret snit gennem keglen giver en snitflade, der er en retvinklet trekant med kateterne h og r.


Skriv et svar til: Rumfang af kegle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.