Fysik

Strøm opgave

17. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP

Jeg har lidt udfordringer med den her opgave.

Ved ikke hvordan jeg laver den første overhovedet :/

Kan I hjælpe?

Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2020 af mathon

                   


Svar #2
17. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet)

er den første ikke bare 8,96 g/cm^3 


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2020 af mathon

\small \begin{array}{llll}a)&m=V\cdot \varrho =(10\; dm)\cdot \left ( 10^{-4}\; dm^2 \right )\cdot \left (8.93\; \frac{kg}{dm^3} \right )=0.00893\; kg=8.93\; g \end{array}


Svar #4
17. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet)

antal mol i b'eren.

Er det ikke at tage m og dividerer med g/mol

så 8,93 divideret med 63,55 


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. marts 2020 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llll}b)&N(Cu)=\frac{m}{M}\cdot N_A=\frac{8.93\; g}{63.546\; \frac{g}{mol}} \end{array}


Svar #6
17. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet)

forstår ikke c'eren


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. marts 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{llll}c)&N(e^-)=\left (\left \{N(Cu)\; \right \}\; mol \right )\cdot N_A=\left (\left \{N(Cu)\; \right \}\, mol \right )\cdot \left ( 6.22\cdot 10^{23}\; mol^{-1} \right ) \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. marts 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{llll}d)&\frac{N_{tv\ae rsnit}}{t}=\frac{\frac{10\; C}{s}}{1.602\cdot 10^{-19}\; \frac{C}{stk}}=?\; \frac{stk}{s} \end{array}


Svar #9
17. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet)

tak for hjælp! forstår bedre


Brugbart svar (1)

Svar #10
17. marts 2020 af mathon

korrektion til b)

          \small \small \small \small \begin{array}{llll}b)&N(Cu)=\frac{m}{M}=\frac{8.93\; g}{63.546\; \frac{g}{mol}} \end{array}


Skriv et svar til: Strøm opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.