Matematik

HJÆÆLP

17. marts 2020 af teeeasis - Niveau: 7. klasse

Et kamera kostede før 16.999 kroner og du sparer 4000 kroner på det så nu koster det 12.999 kroner.

Hvor mange % er kameraet nedsat?

Et andet kamera er nedsat med 40% og koster nu 6498 kr

Hvad var prisen på kameraet før udsalget?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2020 af Mathias7878

Første del)

\frac{Pris_{f\o r}-Pris_{nu}}{Pris_{f\o r}} \cdot 100 \% ?

Anden del) 

Dividerer 6498 med med 0.6. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2020 af ringstedLC

Du skal skrive nogen meget bedre overskrifter på dine tråde, og ikke bruge store bogstaver.

\begin{align*} \text{Neds\ae ttelse}_\% &= \frac{\text{neds\ae ttelse}\cdot 100}{\text{f\o rpris}}\% \\\\ \text{F\o rpris} &= \frac{\text{nupris}\cdot 100}{100\%-\text{Neds\ae ttelse}_\%} \end{align*}


Skriv et svar til: HJÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.