Matematik

Sandsynlighed

18. marts 2020 af nnn666 (Slettet) - Niveau: C-niveau

nogle der kan hjælpe med disse 2 opgaver?

har lagt billede af opgaven

Vedhæftet fil: terning.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2020 af AMelev

                                     
a) Hvad er problemet? Du skal udfylde tabellen med summen af øjentallene for de to terninger.

b) Der er 36 muligheder i alt. Tæl sammen, hvor mange, der er 10 eller 12. Divider antallet med 36, så har du sandsynligheden.


Svar #2
18. marts 2020 af nnn666 (Slettet)

har lavet tabellen ( pdf lagt)

skal jeg så nu tælle både 10 og 12 taller hvor mange der er i alt og dividere med 36, eller skal jeg se om der er flest 10 eller 12 og dividere den der er flest af med 36

Vedhæftet fil:Tabel.jpg

Svar #3
18. marts 2020 af nnn666 (Slettet)

der er flest 12taller - 4 12taller

så 12/36?

eller 4/36?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2020 af AMelev

#2

skal jeg så nu tælle både 10 og 12 taller hvor mange der er i alt og dividere med 36, Ja eller skal jeg se om der er flest 10 eller 12 og dividere den der er flest af med 36 Nej

Der er 4 12'ere og 2 10'ere. I alt 6 "10 eller 12" ud af de 36.


Svar #5
19. marts 2020 af nnn666 (Slettet)

Okay så 6/36 = 6%?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. marts 2020 af AMelev

Ja/Nej. P(10 eller 12) = 6/36 = 1/6 ≠ 6%


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.