Matematik

hjælp til sansynlighed

20. marts 2020 af Sofielindr (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg prøver lige igen, da jeg ingen hjælp fik. Jeg har prøvet at regne på det og kan det passe at sansyneligheden for terningen rammer 1’eren efter 200 gange er 0,005?

har brug for hjælp til opgavene


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2020 af AMelev

                  
a) X = Antal 1'ere, p = P(1'er) = 1/6, da terningen er symmetrisk (ærlig), så X ~ b(200,1/6)

b) Se FS side 31 (189)

c) P(X > 43) = 1 - P(X ≤ 43) Brug CAS.

d) H0: p = 1/6
Se https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1944690 #2 c).
Det er ikke samme opgave, men metoden er den beskrevne.
PS! Du kan ikke afgøre, om terningen er ærlig, hvis du accepterer H0 - der kunne jo være en af de andre øjental, der var skævt fordelt.


Skriv et svar til: hjælp til sansynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.