Matematik

Toppunktsformlen for f(x) = a x^2 + c

20. marts 2020 af ke25 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen

Jeg siddder med nogle opgaver i andengradsfunktioner, hvor jeg er gået i stå ved denne. Jeg skal bevise, at toppunktet til funktionen f(x) = a x2 + c kan bestemmes med formlen: TP = (0, c ). I alle de eksempler jeg kan finde hedder funktionen f(x)=ax^2+bx+c. Hvilken forskel gør det, at der i min opgave ikke står bx, og hvordan beviser jeg dette?

Håber i kan hjælpe mig!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2020 af mathon

at b = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2020 af mathon

          \small T=\left ( \frac{-b}{2a},\frac{4ac-b^2}{4a} \right )=\left ( \frac{-0}{2a},\frac{4ac-0^2}{4a} \right )=\left ( 0,c \right )


Svar #3
20. marts 2020 af ke25 (Slettet)

Hej mathon

Tak for hjælpen! Det giver mening nu


Skriv et svar til: Toppunktsformlen for f(x) = a x^2 + c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.