Matematik

95%-konfidensinterval o.a.

20. marts 2020 af LauraGryy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har i høj grad brug for hjælp til denne opgave. 

vh Laura

Vedhæftet fil: Opg 8.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2020 af peter lind

a) Det er en binomialfordeling med n=200, p = 034. Find  x1 således at P(X < μ-x1) < 0,025  og x2 for at P(X>μ+x2) < 0,025.

c) Du skal finde sandsynlighederne som ovenfpr men med n ubekedt og således at det observere ikke falder inden for intervallet, Du kan enten forsøge dig med binomialfordelingen for forskellige n eller du kan bruge en tilnærmelse med normalfordelingen med samme middelværdi og spredning, hvilket er nemmere


Svar #3
20. marts 2020 af LauraGryy (Slettet)

Jeg har fundet  a)  og  b)

- men jeg kan simpelthen ikke finde ud a  c).  Jeg forstår ikke rigtigt, hvad der menes.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2020 af peter lind

Du skal enten prøve dig frem med forskellige værdier af n eller bruge tilnærmelsen med normalfordlingen og finde n så P(X>0,4*200) < 0,025


Svar #5
20. marts 2020 af LauraGryy (Slettet)

Jeg vil gerne bruge tilnærmelsen med normalfordelingen og finde n. 

Men jeg forstår simpelthen ikke, hvordan jeg kommer fra P(X>0,4*200) < 0,025  til et resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. marts 2020 af peter lind

Middelværdien μ er 0,34*n variansen σ2 er n*p(1-p)

Normalfordelingen kan også formuleres som Y = (X-μ)/σ er normalfordelt med middelværdien 0 og spredningen 1. Du kan direkte slå op y op så P(Y>y ) < 0,025 og så sætte y = (x-μ)/σ Det giver er andengradsligning i n


Svar #7
20. marts 2020 af LauraGryy (Slettet)

Jeg fatter det simpelthen ikke...  Arggghhhhhhh, det går mig virkelig på.

- jeg ved heller ikke, hvordan du ellers skal forklare det. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. marts 2020 af Soeffi

#0.


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. april 2020 af Ibo001

kan du muligvis sende dit dokument hvor opgaven er lavet LauraGryy?


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. april 2020 af Ibo001

Kan en evetuelt hjælpe med opgave b


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. april 2020 af peter lind

Se efter om det gamle tal ligger indenfor konfidensintervallet


Skriv et svar til: 95%-konfidensinterval o.a.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.