Matematik

Reduktion

20. marts 2020 af Matematikproblemer1 - Niveau: 8. klasse

Hejsa. Er der nogle der kan hjælpe mig med denne ligning? Gerne med mellemregninger så jeg forstår det, tak. PS: "^2" er i anden hvis I er i tvivl :)

a^2+ 3ab − 5ab + 3(4+a) + 4b − 5a + 2a^2 = ?

Håber nogle kan hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2020 af Mathias7878

Hvad har du selv prøvet? 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2020 af Blithe

a^2+ 3ab − 5ab + 3(4+a) + 4b − 5a + 2a^2 = ?

lægger alle dem der er opløftet i anden sammen og alle dem der hedder noget med ab sammen

= 3a^2-2ab+3(4+a)+4b-5a

Ganger 3 ind i parentesen

= 3a^2-2ab+(3*4+3*a)+4b-5a

Regner parentesen og "hæver" den.

= 3a^2-2ab+12+3a+4b-5a

Lægger aller dem der hedder noget med a sammen og dem med b sammen.  Da der kun er en der hedder noget med b (4b) skal man lade den stå.

= 3a^2-2ab+12-2a+4b

Så kan man rykke lidt rundt på det, hvis man har lyst, så længe man beholder fortegn

= 3a^2-2a+4b-2ab+12


Svar #3
21. marts 2020 af Matematikproblemer1

Jeg har prøvet ja. Tusind tak for hjælpen

Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.