Matematik

graf analyse

22. marts 2020 af Mie23234 - Niveau: B-niveau

Hvordan besvarer man denne opgave optimalt, tænker mht. forklaring? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2020 af janhaa

f: rød pga sin(x/2)

g: svart pga sin(x/4)

h: blå pga + 4


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2020 af ringstedLC

Funktionerne er på formen:

\begin{align*} S(x) &= A\cdot\sin(\omega \cdot x)+c \\ A=\text{amplitude} &= \text{udsving} \\ \omega=\frac{2\pi}{\text{periode}} &= \frac{2\,\pi}{\text{afstand (evt.\,tid) mellem b\o lgetoppe}} \\ c &= \text{forskydning i }y\text{-aksens retning} \\ \end{align*}

Alle grafer har samme A.

f og h har samme ω og svinger derfor lige hurtigt, men f har c = A, mens h har c = 2Ah er altså forskudt mere end f. Den røde graf B's middelværdi er forskudt med A.

g har den halve ω af de to andre og svinger derfor langsommere. Og g har c = A.


Skriv et svar til: graf analyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.