Matematik

differentialregning

23. marts 2020 af Valonca96 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle som kan løse den her? 

b) Differentier ??(??) uden hjælpemidler 

f(x) = (2x4+ 4)3


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2020 af Moderatoren

Det er nok meningen, at det er dig, som skal løse den. 

Hvilke problemer har du?


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2020 af Germanofil (Slettet)

#0

Om der står ?? eller x er underordnet, så vi holder os til den gængse matematiske måde at udtrykke det på, altså

f(x) = 2x4+43

Start med at differentiere 2x4. Differentiér dernæst 43. Begge burde være lige til. Ellers må du gerne spørge igen.

 


Svar #3
23. marts 2020 af Valonca96 (Slettet)

Ville bare se en eksempel, men ihverfald prøv og kig her. 

 (2*4x3+ 4)2 = (8x3+ 4)2.

Også efter dette går jeg faktisk i stå


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2020 af Germanofil (Slettet)

#3

Du er ganske tæt på; når man differentierer en konstant, så er denne lig 0. 


Svar #5
23. marts 2020 af Valonca96 (Slettet)

Også er jeg gået i stå


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. marts 2020 af Germanofil (Slettet)

#5

Dit første led var rigtigt nok.
Dit andet led udgør en konstant. Så hvis f(x) = k, er f'(x) = 0.


Svar #7
23. marts 2020 af Valonca96 (Slettet)

(83+4)=?


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. marts 2020 af Germanofil (Slettet)

#7

Nej, hvis man differentierer f(x) = (2x4+ 4)3, bliver resultatet f'(x) = 8x3+0. Det første led har du differentieret rigtigt, mens det andet led er lige til (der er ikke noget x, og en konstant differentieret er 0).


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.