Matematik

Hjælp til matematik A opgave

23. marts 2020 af flottelise - Niveau: A-niveau

Den her opgave driller mig en hel del

Please hjælp

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. marts 2020 af AMelev

                        
Øh, 2HF A-niveau? Er det ikke STX-bekendtgørelsen?

a) Se FS STX-A-niveu side 42 Figuren (256)

b) Samme som i a)

c) Benyt CAS.


Svar #2
24. marts 2020 af flottelise

Der er bare et lille problem opgaven er uden cas


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. marts 2020 af AMelev

OK, så benytter du, at μ = 5 og σ = 3, så 2 = μ - σ. Du skal altså bestemme P(X < μ - σ)
Hvis du kigger på den nederste figur på side 42, kan du se, at der ligger 68.27% mellem μ - σ og μ + σ. Der ligger altså 31.73% uden for det område, og da normalfordelingen er symmetrisk om μ, vil halvdelen af disse 31.73% ligge til venstre for μ - σ og den anden halvdel til højre for μ + σ.
Altså er P(X < 2) = P(X < μ - σ) = 15.87%.


Svar #4
24. marts 2020 af flottelise

Tusind tak


Skriv et svar til: Hjælp til matematik A opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.