Kemi

Hjælp til kemi

23. marts 2020 af maria2016 - Niveau: B-niveau

Hej jeg har svært at løse denne opgave, 

Beregn pH for 0,100 M Na2CO3. (CO3^2- kan regnes som en middelstærk monohydron base. )

Håber i kan hjælpe mig:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2020 af mathon

middelstærk base
ved 25°C:

                               \begin{array}{lllll}&\frac{\left [ OH^- \right ]^2}{c_b-\left [ OH^- \right ]}=10^{-pK_b}\quad0<\left [ OH^- \right ]<c_b \\\\&\frac{\left [ OH^- \right ]^2}{0.1-\left [ OH^- \right ]}=10^{-3.68}\quad0<\left [ OH^- \right ]<0.1\\\\&\left [ OH^- \right ]=0.004468\\\\&pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ] \right ) \end{array}


Svar #2
24. marts 2020 af maria2016

tak for hjælpen


Skriv et svar til: Hjælp til kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.