Matematik

Harmonisk svingning

24. marts 2020 af Hellefriss2 - Niveau: A-niveau

Jeg har idag fået en opgave, som omhandler om harmonisk svingning.

Funktionen f har forskriften 
            f(x) = 3*sin(2*x - 5) + 7" .
 

a)

Udfyld følgende:

(Amplitude)

(Svingningstid)

(Faseforskydning)

Vandret midterakse (lodret parallelforskydning)

b)

Bestem en forskrift for den afledede funktion  f'(x).
                       
OVERVEJ om, der er tale om en produktfunktion, en sammensat funktion eller ingen af delene?

Håber at der er nogle som kan hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2020 af Eksperimentalfysikeren

Start med at skrive det, du har fundet ud af, og hvor det kniber.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2020 af Mille9032

#1

Start med at skrive det, du har fundet ud af, og hvor det kniber.

Hej, jeg har fået den afledede funktion til at være f'(x)= 6cos(2x-5), men jeg ved ikke om der er tale om en produktfunktion, en sammensat funktion eller ingen af delene.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2020 af Eksperimentalfysikeren

Produktreglen: \frac{\mathrm{d(f(x)g(x))} }{\mathrm{d} x}= f(x)\frac{\mathrm{d} g(x)}{\mathrm{d} x}+g(x)\frac{\mathrm{d} f(x)}{\mathrm{d} x}

Sammensat funktion: (f \circ g)'(x) = g'(x)*f'(g(x))


Skriv et svar til: Harmonisk svingning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.