Fysik

fotoner

24. marts 2020 af senoritasenorita - Niveau: C-niveau

Hej nogle der vil hjælpe med de her tre opgaver? 

Beregn bølgelængden af fotoner med energien 8,6 eV.

Beregn fotonenergien af lys med bølgelængden 449 nm.

Et atom absorberer en foton, hvorved atomet skifter til en tilstand, hvis energiniveau ligger 6,76 eV højere.

Hvilken bølgelængde har den absorberede foton?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2020 af mathon

          \small E_{foton}=\tfrac{h\cdot c}{\lambda}


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2020 af mathon

           \small \lambda=\frac{h\cdot c}{E_{foton}}


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. marts 2020 af mathon

         \small \small \begin{array}{lllllllll}&h=6.6260700\; J\cdot s&&&c=2.99792\cdot 10^8\; \frac{m}{s}&&&h\cdot c=1.98644\cdot 10^{-25}\; J \cdot m\\\\\\&h=4.1355668\cdot 10^{-15}\; eV\cdot s&&&c=2.99792\cdot 10^{17}\; \; \frac{nm}{s}&&&h\cdot c=1239.84\; eV \cdot nm \end{array}


Svar #4
24. marts 2020 af senoritasenorita

thank u


Skriv et svar til: fotoner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.