Matematik

Omkostningsteori hjælp!!

25. marts 2020 af laursenmajaa (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen der kan hjælpe her? 

Opgaveformulering:

En producent af IT udstyr har beregnet en funktion for totalomsætningen(TR) og en funktion for de totale omkostninger (TC) 

Resultatet er følgende:

TR= 1.800Q - 0,006Q2

TC =12.100.000 +800Q+0,004Q2

Beregn mængden Q, prisen P og profitten når virksomheden ønsker at minimere sine gennemsnitlige omkostninger.

Jeg benytter SOLVER i excel normalt og tænker også at gøre det her. Dog har jeg lidt problemer:

Q er variabel og der indtaster jeg ikke nogen værdi

P = ? 

TR = Her indsætter jeg formlen for TR og så selvfølgelig trykker Q´s celle på Q plads

TC = Her indsætter jeg den givet formel for TC og så selvfølgelig trykker Q´s celle på Q plads

Profit = TR - TC

Herefter bruger jeg solver og minimere vel TC? ved ændring af cellerne P og Q eller er jeg gal på den? 

Derudover ved jeg ikke om jeg skal lave omkostninger om, da der står gennemsnitlige omkostninger i dpørgsmålet.

Håber meget der er en der kan hjælpe!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2020 af AMelev

Som jeg forstår det, er "de gennemsnitlige omkostninger" omkostninger pr. enhed, dvs. TC/Afsætning.
Pris pr. enhed er TR/Afsætning.
Er Q afsætningen?

Væn dig til at lægge et billede af hele opgaven op, så fejl og mangler undgås.


Svar #2
25. marts 2020 af laursenmajaa (Slettet)

Her er opgavebeskrivelsen vedhæftet. Og mit forsøg som nok skal laves om


Skriv et svar til: Omkostningsteori hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.