Kemi

Aktuel koncentration af butansyre

25. marts 2020 af merefortabtendfortabt - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder fast med følgende opgave.

Smørsyres systematiske navn er butansyre. Syren har en meget ubehagelig lugt. I en fortyndet opløsning af butansyre er pH målt til 3,4. Syrekonstanten er Ks = 1,7 · 105 M. Beregn den aktuelle koncentration af butansyre.

Jeg har søgt nettet og noter tynde for hjælp, men kan virkelig ikke finde ud af det. Ville sætte pris på en god forklaring:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2020 af Heptan

Ja man skal også tænke lidt baglæns.

Det er en svag syre, så man kan bruge formlen for svage syrer:

pH = ½ • (pKs – log cS)

Du kender pH og du skal beregne cS. Beregn pKs med:

pKs = -log(Ks)

Og så skal du bare løse ligningen for cS.


Svar #2
27. marts 2020 af merefortabtendfortabt

Kan det passe at jeg skal isolere ligningen for pH for, at finde ligningen for cs?


Svar #3
27. marts 2020 af merefortabtendfortabt

.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2020 af Heptan

Jo


Skriv et svar til: Aktuel koncentration af butansyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.