Matematik

Moskva Papyrus

29. marts kl. 15:18 af Ditteniel - Niveau: A-niveau

hej, jeg er i gang med at skrive SRP, men jeg er lige stødt på noget. Ved i om Moskva Papyrussen er skrevet i hieroglyffer eller hieratisk skrift? når jeg læste teksterne om står det er skrevet i hieratisk skrift, men når jeg kigger på papyrusserne kan jeg altså kun se de hieroglyffiske tal.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts kl. 16:35 af mathmadesimple

Kære Ditteniel.
Jeg beklager at måtte fortælle dig dette, men jeg tror faktisk du er endt op det forkerte sted. 
Det er et matematik historisk emne, ja, men jeg tror ikke der er nogen her der har styr på forskellen mellem hieroglyffer og hieratisk skrift, vi ved selvfølgelig at hieroglyffer er ægyptiske tegn der ligner dyr, blomster og diverse. Men jeg tror ikke vi kan hjælpe med forskellen eller hvordan man finder ud af hvilken skrifttype et dokument er skrevet i.
Du skal formentlig have fat i nogen der har styr på gamle skriftsprog og formentligt en ægyptolog, altså en der har styr på gamle ægyptiske skriftsprog og historie.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts kl. 16:53 af Germanofil

#0, 1

Hieroglyffer blev tilsyneladende mest anvendt ifbm. monumentale indskrifter (på træ- og stenoverflader), og disse ofte komplicerede (i betydningen 'udsmykkede') tegn egnede sig ikke godt til håndskrift. Hieratisk skrift er således en afledt udgave af hieroglyffer, der kunne bruges i dagligdagen, fx på papyrus. Om det i dit tilfælde er hieratisk skrift eller ej, kan jeg ikke udtale mig skråsikkert om, men det lyder, som om det faktisk er hieratisk; hvis det står sort på hvidt i dit materiale, er det måske en god idé at holde sig til det. Ellers kan du fx undersøge denne hjemmeside: https://danskegyptiskselskab.dk/sprog/.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts kl. 17:04 af thelma333

papyrussen blev skrevet i hieratisk tekst - se s. 26 -27

https://books.google.dk/books?id=OdqnAgAAQBAJ&pg=PA26&lpg=PA26&dq=papyrus+moskva&source=bl&ots=-_Iu0zdEjy&sig=ACfU3U3RKooz8MPTzplsQjLkaKme9Mv2mg&hl=da&sa=X&ved=2ahUKEwj0uefw7b_oAhVhxMQBHVCwBfg4ChDoATACegQIBxAB#v=onepage&q=papyrus%20moskva&f=false

det lader til at problemerne nogle steder er oversat til hieroglyffer - se billede under "Volumes of Rectangular Parallellopipeds"

https://mathstat.slu.edu/escher/index.php/The_Mathematical_Papyri

er det mon en sådan oversættelse, du har fat i?


Skriv et svar til: Moskva Papyrus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.