Matematik

Bestem sandsynligheden

29. marts 2020 af Mettes3 - Niveau: C-niveau

Tak på forhånd :) 

I et spil kastes en gul og en rød terning, og produktet af øjental noteres I tabellen. vedhæfningen af tabel viser en opstilling af de mulige udfald.

a) bestem sansynligheden for, at udfaldet bliver 10 eller 12. 

Vedhæftet fil: 20200329_163212 (1).jpg

Brugbart svar (2)

Svar #1
29. marts 2020 af janhaa

P = 6/36 = 1/6


Brugbart svar (2)

Svar #2
29. marts 2020 af ringstedLC

\begin{align*} 10=2\cdot 5&\,{\color{Red} \vee} \,10=5\cdot 2 \\ P(10)=\left (P(2)\cdot P(5) \right )&\,{\color{Red} +}\,\left (P(5)\cdot P(2) \right ) \\ P(10)=\left (\tfrac{1}{6}\cdot \tfrac{1}{6} \right )&+\left (\tfrac{1}{6}\cdot \tfrac{1}{6} \right ) =\tfrac{2}{36} \end{align*}

hvilket svarer til, at der er 2 af 36 udfald, der giver 10.

\begin{align*} 12=2\cdot 6\vee 12=6\cdot 2&\vee 12=4\cdot 3\vee 12=3\cdot 4 \\ P(12) &= \:? \\ P(10 \text{ {\color{Red} eller }}12) &= P(10)\,{\color{Red} +}\,P(12) \end{align*}


Svar #3
29. marts 2020 af Mettes3

Tusind tak!

Skriv et svar til: Bestem sandsynligheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.