Matematik

Kvartilsæt

31. marts 2020 af annekatrine57 - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle der kan hjælpe mig med at finde kvartilsættet af disse tre ?

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 

1, 3, 5, 5, 8, 8, 9, 9, 9, 10

1, 2, 2, 2, 3, 3, 6, 6, 8, 10


Svar #1
31. marts 2020 af annekatrine57

.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2020 af AMelev

1, 2, 3, 4, 5,  6, 7, 8, 9, 10
Du finder det midterste tal, hvis du har et ulige antal - det er medianen.
Hvis du har et lige antal tager du gennemsnittet af de to midterste. Her er medianen så 5.5.

Så tager du midten af den nederste del fra (ikke med) medianen og nedefter (efter samme princip som ved medianen). Det er nedre kvartil Q1.
Tilsvarende er øvre kvartil Q3 midten af øverste del.

1, 2, 3, 4, 5,  6, 7, 8, 9 .              Median = 5, Q1 = 2.5 og Q3 = 7.5


Skriv et svar til: Kvartilsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.