Matematik

en funktion for f

31. marts 2020 af Lucky15 - Niveau: B-niveau

en funktion for f er bestem ved

f(x)=x^2+1/x, x>0

bestem f'(x)

kan i hjælpe med denne, jeg har prøvet at kigge på web matematik, min formelsamling osv, men kan ikke forstå hvordan jeg skal gøre.

tak;)


Svar #1
31. marts 2020 af Lucky15

#0

en funktion for f er bestem ved

f(x)=x^2+1/x, x>0

bestem f'(x)

jeg har fået det til dette f'(x)=1/x+2x
men tror ikke det er rigtigt

kan i hjælpe med denne, jeg har prøvet at kigge på web matematik, min formelsamling osv, men kan ikke forstå hvordan jeg skal gøre.

tak;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2020 af Germanofil (Slettet)

#0

Benyt xn = n·xn-1 til den første del af din funktion.
Benyt (1 / x ) = - ( 1 / x2 ) til den anden del af din funktion.


Svar #3
31. marts 2020 af Lucky15

Mange tusind tak ;)

Skriv et svar til: en funktion for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.