Matematik

Lineær funktion

05. april 2020 af Sofieskovvv - Niveau: B-niveau

Ved dykning gælder, at trykket stiger med 1,0 atm for hver gang dykkets dybde stiger med 10 m. Trykket ved havoverfladen er 1,0 atm. 

A) Indfør passende variable, og opstil er udtryk som beskriver trykket (målt i atm) som funktion af dykkets dybde (målt i meter under havoverfladen).

- Jeg ved godt at der er tale om en lineær funktion, dog er jeg lidt usikker på om det jeg har gjort er rigtigt: 

Formel: f(x) = a · x + b

Beregning: f(x) = 1,0x + 10


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2020 af Capion1

Nej, - der er alvorlig fare for dykkersyge!
Den lineære funktion skal opfylde (0 , 1) og (10 , 2)


Svar #2
05. april 2020 af Sofieskovvv

Kan du uddybe dit svar Capion1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2020 af ringstedLC

Ved 0 meter skal trykket være 1 atm. Det er det ikke i din forskrift.


Svar #4
05. april 2020 af Sofieskovvv

Forstår ikke helt, hvordan kommer den så til at se ud? Hvad mener du med, at den skal opfylde (0,1) og (10,2)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2020 af ringstedLC

(0,1) er et talpar (x,y). Det er (10,2) også. Når disse indsættes skal ligningen være opfyldt/sand. Prøv nu et eller andet; din grundformel er rigtig, men a og b er forkerte.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. april 2020 af mathon

                             \small \textup{solve}\left(\left \{\begin{array}{lll} 1=a\cdot 0+b\\&,\left\{a,b\right\}\\2=a\cdot 10+b \end{array} \right.\right )


Svar #7
06. april 2020 af Sofieskovvv

Skal jeg så bruge topunktsformlen, fordi der er talpar? 


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.