Matematik

BRUh binomialfordeling

13. april 2020 af Genjutsu - Niveau: A-niveau


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2020 af AMelev

Så skal du have fat i yderligere 2 sætninger.
E(a·Y) = a·E(Y) og Var(a·Y) = a2·Var(Y), dvs. σ(a·Y) = |a|·σ(Y). Bem. Det er også dem, der er brugt i (4).

 \overline{X}=\frac{X_1+X_2+....+X_n}{n}=\frac{1}{n}\cdot (X_1+X_2+....+X_n)
E(\overline{X})=\frac{1}{n} \cdot E(X_1+X_2+....+X_n)=\frac{1}{n} \cdot n\cdot p=p
Var(\overline{X})=\frac{1}{n^2}\cdot Var (X_1+X_2+....+X_n)=\frac{n\cdot p\cdot (1-p)}{n^2}=\frac{p\cdot (1-p)}{n}\Rightarrow \sigma (\overline{X})=\frac{\sqrt{p\cdot (1-p)}}{\sqrt{n}}


Skriv et svar til: BRUh binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.