Matematik

HJÆÆLP

14. april 2020 af teeeasis - Niveau: 7. klasse

Emil har 215 kr. Hvor mange km kan Emil køre i taxa for sine penge, hvis følgende funktion beskriver udgiften for taxakørslen.

Der er en start afgift på 15 kr. f(x) = udgiften i kr x er antal kørte km f(x)= 0,8 * x + 15


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. april 2020 af AMelev

f(x) er prisen for en taxatur på x km, så f(x) = 215, dvs. at 215 = 0,8·x + 15.
Løs denne ligning mht. x.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. april 2020 af mathon

Løs
            215 = 0.8 \cdot x + 15


Skriv et svar til: HJÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.