Matematik

Differentialligning

15. april 2020 af Homework101 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er lidt i tvivl om, hvordan jeg beregner denne opgave. 

Tænker jeg skal bruge denne formel:

Men så får jeg a) y=16x-27

Det lyder ikke rigtigt..


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2020 af mathon

Det er også forkert.


Svar #2
15. april 2020 af Homework101 (Slettet)

#1

Det er også forkert.

KAn du jhælpe?=


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2020 af swpply (Slettet)

#0

[...] Men så får jeg a) y=16x-27

Det lyder ikke rigtigt..


Det er korrekt. Du har at \begin{align*} x_0 = 2 \end{align*} samt at \begin{align*} f(x_0) = 5 \end{align*}. Bruger vi nu oplysningen om at \begin{align*} f(x) \end{align*} er løsning til den givne differentialligning har vi altså at

                             \begin{align*} f(x_0) = \frac{dy}{dx}\bigg\vert_{x_0} = x_0^2\cdot\big(f(x_0)-1\big) = 2^2\cdot(5-1) = 16 \end{align*}

Hvorfor at ligingen for tangenten til grafen for \begin{align*} f(x) \end{align*} i punktet \begin{align*} P(2,5) \end{align*} er givet ved

                                   \begin{align*} y = 16\cdot(x-2) + 5 = 16x -27 \end{align*}.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2020 af mathon

Sorry: Jeg så mig  - på vej ud af døren - ikke ordentligt for


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.