Matematik

Optimering

17. april 2020 af Valonca96 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Arealet af hundegården skal være 30m^2 

1)Bestem udtryk ved x

Jeg ved sjeg skal sætte arelaet i 2 og isolere y, men hvordan skal det se ud?

2)Bestem x hvis længden af hegnet skal være mindst mulig

Jeg skal bare insætte y i 1 også optimer jeg, skal bare lige havde det forklaret.

Nogle som kan hjælpe mig med disse 2 opgaver og Tak på forhånd :D


Svar #1
17. april 2020 af Valonca96 (Slettet)

Er dette korrekt? 

Vedhæftet fil:Test12345.PNG

Svar #2
17. april 2020 af Valonca96 (Slettet)

Sådan

Vedhæftet fil:Test12345.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2020 af ringstedLC

 

#4: Godt. Det opretter du så i en ny tråd og vedhæfter et billede af opgaven.

En opgave m. alle underspørgsmål pr. tråd, - og vi "gider" ikke Worddokumenter - tak!

Den misforstod du. Bliv endelig i samme tråd sålænge du vil, og den bliver ikke for gammel.

3) Kan ikke gennemskue hvordan du kommer frem til det resultat, men 15 + 15 = 30, så Fido bliver nok ikke hængende ret længe.

\begin{align*} A &= x\cdot y \\ y &= \frac{A}{x}\;,\;x\neq 0 \\ y &= \frac{30}{x} \end{align*}

4)

\begin{align*} L &= 2x+y \\ L(x) &= 2x+\frac{30}{x} \\ L'(x) &= 0 \: \Rightarrow x = \:? \end{align*}


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.