Matematik

Sandsynlighedsregning

18. april 2020 af Sebloco (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg har fået stillet en opgave, som jeg er i tvivl om, hvordan man løser:

En sekssidet terning med to røde sider, to blå sider og to grønne sider kastes 20 gange.

1. Hvad er sandsynligheden for, at terningen netop lander6 gange på en blå side?

2. Hvad er sandsynligheden for, at terningen mindst 6 gange lander på en blå side?

Jeg håber, at I kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2020 af peter lind

Sandsynligheden for hver af farverne er 1/3 så det er en binomialfordeling ned p=1/3 og n=20


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2020 af AMelev

X = Antal gange, der landes på blå side    X ~ b(20,1/3)

1. P(X = 6)

2. P(X ≥ 6)


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.