Matematik

Sandsynlighedsregning

18. april 2020 af Helena73 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har søgt rundt omkring, men jeg syntes binomialfordeling og sandsynlighedsregning er super forvirrende!

Jeg har fået stillet opgaven:
Af den danske befolkning har 10% boldtype B. Der udtages tilfældigt en gruppe på 14 danskere. 
A) Bestem sandsynligheden for, at der i denne gruppe netop er 4 med boldtype B.
B) Bestem sandsynligheden for, at der i denne gruppe er højst 4 med blodtype B.

Jeg har en ide om, at jeg skal bruge P(X=4) og P(X<4), men ellers er jeg helt blank

Håber i kan hjælpe, tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2020 af peter lind

 Det er en binomialfordeling med p = 0,1 og n = 14. Brg dit CAS værktøj


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.