Matematik

Bestem tallet k ud fra en forskrift

18. april 2020 af karl1236 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har forskriften f(x)=2*e^k*x

Denne har jeg differentieret: f´(x)=2*k*e^k*x

Jeg får oplyst, at f´(0)=6

Opgaven lyder:

b) bestem tallet k

Jeg ved, at k = værdi for lodret linje

Jeg har fiflet mig; vha geogebra, frem til, at k kan være 5, men jeg ved ikke hvordan jeg skal opstille en ligning for dette?

2*k*e^k*x=0??

På forhånd tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2020 af peter lind

f'(0) = 2k*ek*0 = 2k*e0 = 2k*1 = 6


Svar #2
18. april 2020 af karl1236 (Slettet)

så jeg skal isolere k i ligningn 2*k*1=6

så giver facit k=3


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2020 af ringstedLC

#2: Ja, så du må have fiflet forkert med GG.


Svar #4
18. april 2020 af karl1236 (Slettet)

Okay, tak :)


Skriv et svar til: Bestem tallet k ud fra en forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.