Matematik

Statistik

19. april 2020 af lol1010 - Niveau: A-niveau

Hvordan bestemmer jeg variationsbredden og 10%-fraktilen for datasætter?

og

Hvordan bestemmer jeg intervallet for de midterste 90% af datasættet?

Datasæt er vedhæftet som en jpg fil

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: Datasæt.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
19. april 2020 af AMelev

Brug sumkurven. Aflæs den x-værdi, der har F(x) = 10(%) (2.koordinat).

De midterste 90%, dvs. de nederste 5% og de øverste 5% sorteres fra.
Aflæs x1 og x2, hvor F(x1) = 5 og F(x2) = 95. De midterste 90% er så [x1,x2].


Svar #2
19. april 2020 af lol1010

Jeg forstår det ikke helt, har du mulighed for at uddybe


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. april 2020 af AMelev

Gå op til 10(%) på din sumkurve, vanddret ud til linjestykkett og fra punktet der lodret ned og aflæs på x-aksen. Så har du 10%-fraktilen.

Aflæs på tilsvarende måde 5%-fraktilen og 95%-fraktilen.


Svar #4
20. april 2020 af lol1010

Tak for det har fundet ud af det


Skriv et svar til: Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.