Matematik

halveringskonstant

20. april 2020 af TGJ32 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lidt problemer med denne opgave. 

Det er en opgave uden hjælpemidler, så ved ikke helt hvordan jeg skal regne den. 

håber der er nogen der kan hjælpe mig.

Vedhæftet fil: opgave 4.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2020 af Jensotto12

Halveringskonstant er et udtryk for, hver gang du går antallet (3 i dette tilfælde) ud af x-aksen vil y-værdien halveres

Altså, må der tænkes, at ved x-værdi 3, må y-væriden være halveret af den forrige, derfor 48/2 = 24 

I den sidste boks får vi y-værdien 6, vi skal altså bestemme, hvor mange gange skal vi halvere for at nå 6

Dette kan bestemmes  ud fra følgende ligning  48/2x = 6  ligning = 4 

Altså skal du halvere 48 fire. 

Du går 3 ud hvergang, derfor 3 * 4 = 12 

altså skal x-værdien stige med 12, for at nå y-værdien 6 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2020 af peter lind

Hver gang du forøger x med 3  halvere du y  så det nye bliver y/2. forlæng evt rækken, så x er 0  3 6  9 o.s.v.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2020 af AMelev

Nøjes med at klippe et billede af den opgave, det drejer sig om. 

                           

Halveringskonstanten er den x-tilvækst, der skal til, for at y-værdien halveres. Se FS side 17 Figur nederst på siden & (78).
Du har T½ = 3, så hver gang x øges med 3, halveres den tilhørende y-værdi.
Hvor mange gange skal du halvere 48 for at få 6? Så mange gange skal du lægge 3 til x = 0.
 

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #5
20. april 2020 af TGJ32 (Slettet)

Men hvis det er som peter lind siger ville der hvor f(x)=6 ville x så ikke være 9? eller er jeg helt alt på den?


Svar #6
20. april 2020 af TGJ32 (Slettet)

hvis jeg har gjort det rigtig er det så ikke som på vedfæftet billede? :)

Vedhæftet fil:svar.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. april 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. april 2020 af peter lind

ved x = 3 får du 48/2 = 24

ved x = 6 får du 24/2 = 12

ved x=9 får du 12/2 = 6

ved x=12 får du 6/2  = 3

Hvis man regner det som i #2 skal y halveres to gange og det vil sige 3+2*3  = 9


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. april 2020 af mathon

         \small \normal \begin{array}{llllll}& f(0+n\cdot 3) = \left(\frac{1}{2} \right )^n \cdot f(0)&n \textup{ er antal halveringer} \\\\ & f(0+n \cdot 3) = \frac{1}{2^n} \cdot 48 = 6 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. april 2020 af AMelev

#7 JEP!

NB! "halverer jeg" eller "dividerer jeg med 2" - ikke "halverer jeg med". 


Skriv et svar til: halveringskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.