Matematik

HJÆLP! Eksamenssæt HF

22. april 2020 af susanneeeee (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har brug for hjælp til c. 

b har jeg fået til A=Sin-1(2,18/5,7)=22,49 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2020 af jamenhalløjsa

Ved at skulle finde højden af gavlen, skal du først finde højden af BDC og derefter lægge den højde sammen med højden af ABDE.

For at finde højden i trekanten, skal du tænke at der går en lodret linje ned fra C, ned på linjen BD. Ud fra denne lodrette linje har du dannet en retvinklet trekant, hvor du kender hypotenusen = 5,7 cm og vinklen B = 22,49 grader.

Nu kan du så gøre brug af sinus: 

sin(A)=a/c

hvor A er vinklen du har regnet, c er hypotenusen og a er den højde du vil finde.

Håber det hjælper dig lidt på vej:)) ellers så skriv lige igen


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2020 af Soeffi


Svar #3
22. april 2020 af susanneeeee (Slettet)

Jeg kunne også bruge den her formel ik? c2=a2+b2-2*a*b*cos(C)

men hvad for nogen tal skulle jeg så skrive ind?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2020 af Soeffi

#3. Fremgangsmåden i #1 er nok bedst med hensyn til at løse spørgsmål (c). Der skulle dog nok have stået: 5,7·sin(B) = h (se nedenstående tegning).

Vedhæftet fil:1954301.png

Svar #5
22. april 2020 af susanneeeee (Slettet)

Jeg har nemlig fundet højden fra C til c. Jeg har sagt 5,7*sin(22,49)=2,18.

Nu har jeg bare lidt svært ved at komme videre, hvad skal jeg gør nu. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2020 af Soeffi

#5. Du skal finde højden af hele model-bygningen. Du kender højden af taget, hvad ved du om resten?

Svar #7
22. april 2020 af susanneeeee (Slettet)

Skal jeg så nu plusse alle sider også har jeg svaret?


Svar #8
22. april 2020 af susanneeeee (Slettet)

Altså 2,18+5,7+2,3+6,0+4,0+4,0+6,0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. april 2020 af Soeffi

#8. Højden, ikke omkredsen!


Svar #10
22. april 2020 af susanneeeee (Slettet)

Så skal jeg sige 4,0*6,0=24 

24+2,18=26,18 ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. april 2020 af Soeffi

#10. Højden af selve bygningen er 4 cm, og højden af taget er 2,18 cm. Hvad giver den samlede højde?

Svar #12
23. april 2020 af susanneeeee (Slettet)

Ja så 6,18 er svaret. Tak for hjælpen

Skriv et svar til: HJÆLP! Eksamenssæt HF

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.