Matematik

Potensfunktioner...

22. april 2020 af 9o - Niveau: C-niveau

Hej.

Potensfunktionen f(x)=1000*x^2 beskriver sammenhængen mellem diameteren af et hul i et vandrør (x) og vandtabet (f(x)). Der opdages et hul i et vandrør, og dagen efter er dets diameter vokset med 20%.

Jeg er i tvivl om dette også betyder, at vandtabet er vokset med 20%?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2020 af Navid2090 (Slettet)

når X vokser med 20%, hvor meget voker f(x) med ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2020 af Sara6543 (Slettet)

Nej. Du skal bruge formlen: Fx^a = Fy, hvor a selvfølgelig kommer fra din forskrift, altså 2. 

Du omskriver altså 20 procent til en fremskrivningsfaktor: 1,20 og opløfter den i 2. Du finder ud af hvad y vokser med i Procent ved at trække 1 fra og gange med hundrede


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2020 af Sara6543 (Slettet)

Formlen hedder også: (1+ry)=(1+rx)^a


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2020 af peter lind

Det har du ret i. Hvor meget var vandtabet da hullet blev opdaget ?


Svar #5
22. april 2020 af 9o

Det giver mening, tak.


Svar #6
22. april 2020 af 9o

Får ikke af vide hvor stort hverken hullet eller vandtabet er


Skriv et svar til: Potensfunktioner...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.